De nieuwe huisstijl van het agentschap Onroerend Erfgoed is geënt op de huisstijl Vlaanderen-Flanders, gemaakt voor alle diensten van de Vlaamse overheid. De Vlaamse overheid kiest daarmee resoluut voor één coherente stijl die bijna alle oude logo’s en huisstijlelementen van de Vlaamse overheidsdiensten vervangt. Dit maakt de communicatie over de Vlaamse overheid en Vlaanderen duidelijker en herkenbaarder.

Voor het agentschap Onroerend Erfgoed betekent dit dat het oude logo verdwijnt. In de plaats daarvan komt het themalogo (de nieuwe Vlaamse leeuw met de slagzin ‘Vlaanderen is erfgoed’) samen met het entiteitslogo Agentschap Onroerend Erfgoed’.

 

 

 

Beide logo’s vormen één onlosmakelijk geheel en moeten dus steeds samen gebruikt worden wanneer het agentschap de enige afzender vanuit de Vlaamse overheid is. Zijn verschillende Vlaamse overheidsdiensten betrokken bij een project, dan dient de Vlaamse leeuw met de slagzin ‘Verbeelding werkt’ of ‘Vlaamse overheid’ of ‘Vlaamse Regering’ gebruikt te worden. Deze logo’s kan je downloaden via de website www.ditisvlaanderen.be.

De mogelijke kleurvarianten en formaten van ons themalogo en entiteitslogo kan je downloaden onderaan deze pagina.

Richtlijnen voor het gebruik van onze logo's

  • Gebruik liefst de paarse versies van de logo’s.
  • Gebruik de logo’s nooit negatief (wit op zwarte achtergrond).
  • Maak de logo’s groot genoeg zodat de teksten in de logo’s duidelijk leesbaar zijn.

Werfbord

Voer je werken uit met financiële steun van de Vlaamse overheid en van het agentschap Onroerend Erfgoed? Ontvang je een standaard erfgoedpremie, dan bezorgen we je een affiche die je dient op te hangen tijdens de werken. Voer je werken uit met een bijzondere premie, dan ben je verplicht een werfbord te plaatsen.

Op een werfbord gebruik je het logo ‘Leeuw \ Agentschap Onroerend Erfgoed’. In kleur wordt het logo gedrukt met volgende kleurcodes: CMYK 52-78-0-0 of Pantone 258C. In monochrome druk is het logo 92% zwart.

Het werfbordlogo (in verschillende bestandstypes) en het voorbeeld van een werfbord kan je onderaan deze pagina downloaden. Gebruik bij voorkeur de EPS of AI versie van het logo, deze zorgen voor de hoogste kwaliteit.

Met vragen over de huisstijl en de logo’s kan je terecht bij communicatie@onroerenderfgoed.be

Downloads